În satul meu, Sărcia, poți să te duci la pește în multe locuri. Trebuie să te gândești unde să te duci. Timișul trece pe lângă satul nostru și poți să prinzi pești unde vrei. Dacă vrei să prinzi șârani te duci la Timiș la ,,Cot”. Acolo sunt șâranii galbeni, mari și grași. La Timișul ăl mort merg somnii americani, chisăgili și băndarul. Există și un canal către seciani. Acolo se duce vecinul meu și prinde carași și șârani. Somnul ăl mare, care este negru și cu mustăți lungi, merge la Timiș acolo unde este căsuța lui Soia, aici în apa neagră și afundă. Tolstolobicul nu prea poți să-l prinzi la Sărcia.

La morminte, la Timișul ăl mort merge știuca, dar trebuie să fie mai frig și să te duci de dimineață. Avem și o pescărie cu multe lacuri și canaluri. Acolo se duc noaptea oamenii care fură pești. Ei fură șârani și amuri. Să prinzi pești trebuie să fii expert.

Cine nu știe să prindă pești se duce la restoranul  ,,Li” și mănâncă zeamă de pește și pește fript. Acolo poți mânca peștii pe care i-au prins aceia care știu să prindă pește.

 

Scris de:

Luca Zechici, localitatea Sărcia (Sudjeska), Serbia