Asociația Diplomație și Identitate Culturală Europeană este o organizație non-guvernamentală care are ca scop promovarea identității culturale românești pe plan intern și internațional. Asociația organizează evenimente de diplomație culturală și dezvoltă proiecte care să contribuie la promovarea culturii și civilizației românești şi la consolidarea valorilor culturale şi spirituale românești, în conformitate cu principiile suveranității teritoriale, ale bunei vecinătăți şi ale respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, inclusiv ale drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale.

Asociația adună în jurul său experți, artiști, oameni de cultură, profesori, academicieni și organizează evenimente consistente, necesare în peisajul cultural și diplomatic din România, precum: conferințe-dezbateri, simpozioane pe diverse teme istorice / culturale / diplomatice, expoziții, spectacole cultural-artistice, ateliere de creație, cursuri, publicarea de cărți și publicații.

Echipa asociației are experiență în coordonarea, realizarea și promovarea de numeroase proiecte culturale, conferințe-dezbateri, expoziții de fotografie și concursuri de eseuri.

Asociația diplomație și identitate culturală europeană

“Teoriile simple şi pure sunt eşantioane fără de valoare. Tot ce contează este acțiunea”.

(Constantin Brâncuși)