Satul meu natal pentru mine este o simfonie în mov. Locul minunat unde copilăresc, unde mi se trag rădăcinile, locul în  care am avut parte de cele mai frumoase clipe alături de cei dragi sufletului meu. Coșteiul este o așezare cu români gospodari, prietenoși și respectuoși. La Coștei am făcut primii pași, aici am învățat ce este fericirea și copilăria fără griji.

La Coștei, tradițiile și jocul popular este la el acasă. Satul meu, reprezintă pentru mine un colț de paradis, locul unde mă întorc bucuroasă și nespus de fericită.

În fiecare anotimp, satul are unicitatea lui. Iarna covorul alb domină domol, toamna covorul multicolor de frunze, primăvara verdele este la modă, iar vara cărările sunt arhipline de copii, cântec și veselie.

Satul meu Coștei este cel mai minunat loc sub soare, iar eu sunt mândră că trăiesc în el. Localitatea natală pentru mine este ca o mamă care ne ocrotește și pregătește pentru viață. Îmi iubesc nespus de mult satul natal, locul unde mă simt cel mai bine, unde simt că aparțin

Coșteiul este așezarea cu ceea ce îmi doream, iar acum trăiesc visul cu ochii deschiși. Ador nespus de mult satul meu de vis – Coștei.

 

Scris de:

Gloria Gruița, localitatea Coștei, Serbia