Asociația Diplomație și Identitate Culturală Europeană (ADICE) s-a alăturat eforturilor civice și a demarat în anul 2022 o campanie de strângere de fonduri intitulată „Solidari cu refugiații și comunitățile de români din Ucraina”, care a fost destinată achiziționării de bunuri, alimente, medicamente și îmbrăcăminte pentru persoanele afectate de război din Ucraina.

În toamna anului 2022, ADICE s-a implicat în sprijinirea studenților români din regiunea Odesa, veniți la studii în România. Șase dintre studenții din Ucraina, înscriși facultățile de profil din cadrul Universității Politehnica din București, au beneficiat de donații de haine și lenjerii, mâncare, materiale de curățenie, produse de igienă personală, precum și de o serie de aparate electrocasnice  (uscătoare, frigidere, plite electrice și cuptoare cu microunde), necesare în procesul de cazare și integrare în căminele studențești din București.

Donația reprezintă doar o minimă contribuție pentru nevoile studenților români proveniți din Ucraina și se înscrie în linia de acțiuni caritabile destinate comunităților istorice românești din țările aflate în vecinătatea României. Prin acest demers, Asociația Diplomație și Identitate Culturală Europeană reconfirmă faptul că educația rămâne unul dintre domeniile prioritare de activitate.